Kulinarnej podróży ciąg dalszy…
- Agnieszka Mach
Tym razem 20 cukierników z klasy VIb i IIb przygotowało słodkie, karnawałowe pyszności – pączki i faworki. Mąka, drożdże, jajka, a potem już tylko marmolada, czekolada i kolorowa posypka (efekt końcowy) – puste talerze, na których pozostał tylko cukier puder. Było smacznie, pysznie i oczywiście wesoło. Uczniowie poszerzyli nie tylko swoją wiedzę kulinarną, ale i matematyczną oraz techniczną. A w obsłudze kulinarnego i multimedialnego sprzętu pozyskanego w ramach programu „Laboratoria przyszłości” wykazali się również precyzją. Nauczyciele i uczniowie serdecznie dziękują rodzicom, którzy chętnie pomagali , przy bardzo odpowiedzialnej kulinarnej pracy związanej z smażeniem tych pyszności.
UWAGA RODZICE!
- Michał Alama
Bal karnawałowy
- Edyta Szadkowska - Sikorska
Jasełka Bożonarodzeniowe - relacja zdjęciowa.
- Dorota Jamrozik
Dzisiaj nasi uczniowie przedstawili Jasełka w naszym Kościele. Dziękujemy tym, którzy zaangażowali się całym sercem, aby przybliżyć nam Cud Bożego Narodzenia.
Czytaj więcej: Jasełka Bożonarodzeniowe - relacja zdjęciowa.
Zaproszenie na Jasełka
- Dorota Jamrozik
Serdecznie zapraszamy na JASEŁKA, Które odbędą się w naszym Kościele w niedzielę 08 stycznia 2023r.o godzinie 10 00. Zaraz po Jaselkach będzie Msza święta.