gotowe 2„Kulinarnie, matematycznie i integracyjnie” – pod takim hasłem klasa VIa wraz z wychowawczynią p. Żanetą Kowalską-Dyja i p. Dariuszem Dyja ruszyła „podbijać szlaki kulinarne” i nie tylko takie. Wspólnie przygotowywaliśmy pyszne gofry i tosty, wykorzystując małe AGD, które otrzymaliśmy w ramach projektu „Laboratorium przyszłości”.

Uczyliśmy się współpracy, współdziałania w większych i mniejszych grupach, dzieląc się swoją wiedzą i umiejętnościami.   

Okazało się także, że oprócz kulinarnych i integracyjnych działań, trzeba było wykorzystać matematyczne umiejętności, posługując się proporcjami, by odpowiednio dobrać potrzebne produkty do wykonania gofrów. 

Przekonaliśmy się, że trzeba odpowiednio przygotować się do wykonania zadania oraz że możemy liczyć na siebie w trudnych sytuacjach. No, ale przede wszystkim było PYSZNIE :)