IMG20221005082846Jesień i jej uroki odkrywamy każdego dnia, szczególnie tą piękną, złotą, którą możemy w ostatnich dniach obserwować. Tematyka jesienna pojawia się więc na zajęciach szkolnych. Również podczas zajęć indywidualnych poznajemy dary jesieni, robimy mini przetwory, suszymy grzyby, by przypomnieć sobie o zapachach lata i jesieni w te mniej przyjemne, czekające nas dni słoty i szarugi.

Dziś podczas zajęć poszłyśmy o krok dalej, gdyż połączyłyśmy tematykę darów ogrodu z zajęciami kulinarnymi. W zajęcia zaangażowana była Julia, która jak się okazało, taką formą aktywności jest niezwykle zainteresowana. Efektem naszych poczynań kulinarnych była pyszna zupa jarzynowa. Zajęcia takie były możliwe dzięki urządzeniom i naczyniom kuchennym zakupionym w ramach projektu „Laboratorium przyszłości”. Zapraszamy na kolejne spotkania kulinarne z cyklu „Pierwsze kroki w kuchni”, gdzie główną bohaterką będzie dziewczynka o pięknym uśmiechu i z pasją gotowania.